Οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής -Εκβιασμοί, ξέπλυμα χρημάτων, trafficking

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή περιλαμβάνουν οι φάκελοι που έχουν οι εισαγγελείς που ερευνούν την δράση της οργάνωσης.
Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Channel 4, που υποστηρίζει ότι έχει λάβει γνώση των εγγράφων, η χρηματοδότηση της οργάνωσης προερχόταν από συγκεκριμένες και «βρόμικες» πηγές: Εκβιασμοί, προστασία, ξέπλυμα χρημάτων μέσω off shore ακόμη και...trafficking!
Στο ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού, γίνονται καταγγελίες επίσης για τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών τα οποία χρησιμοποιούσαν κατά των πολιτικών τους αντιπάλων αλλά – όπως αναφέρουν μάρτυρες – τα... υπενοικίαζαν σε όποιον τα είχε ανάγκη!
Ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, που μιλά on camera, υποστηρίζει ότι κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για το πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής ξέπλυνε το χρήμα που πήρε μέσω offshore εταιριών που στήθηκαν από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με τον ίδιο η Χρυσή Αυγή διαχειριζόταν ένα δίκτυο προστασίας στη Νίκαια και τον Αγιο Παντελεήμονα «εκβιάζοντας καταστηματάρχες και μετανάστες και προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε επιχειρηματίες που ήθελαν να επιτεθούν σε αντιπάλους τους, με την συνεργασία των αστυνομικών αρχών».
Οι επιχειρηματίες που έφεραν την ΧΑ στο Πέραμα
Στο Channel 4 γίνεται αναφορά και στην υπόθεση του Περάματος. Γίνεται λόγος για ένα δίκτυο επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη ναυπηγική βιομηχανία και οι οποίοι ανέμειξαν τη Χρυσή Αυγή στην συνεχιζόμενη αντιπαράθεσή τους με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες δεν αποδέχονταν μειώσεις στους μισθούς και περιορισμό των δικαιωμάτων, αναφέρει το βρετανικό κανάλι.
«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε απ' ευθείας πληρωμή από τα αφεντικά της ναυπηγοεπισκευαστικής στο Πέραμα» δηλώνει ο Καμπαγιάννης και κάνει λόγο για μια δωρεά της τάξης των 240.000 βρετανικών λιρών στο κόμμα της Χρυσής Αυγής.
Ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, πρόεδρος των μεταλλεργατών δηλώνει στο βρετανικό κανάλι ότι η συναλλαγή αυτή «οδήγησε στην ωμή επίθεση 50 τραμπούκων της Χρυσής Αυγής, εναντίον του ιδίου και άλλων μελών του σωματείου».
Προσέλαβαν χρυσαυγίτες μια μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα
Μια μέρα μετά τη δολοφονία του Φύσσα, ο τότε πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών προσλαμβάνει τον βασικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής.
«Στις 12 Σεπτεμβρίου μας επιτέθηκαν. Στις 17 Σεπτεμβρίου, σε μια συγκέντρωση που έγινε στα γραφεία τους, ανακοίνωσαν ότι θα ιδρύσουν το δικό τους συνδικαλιστικό σωματείο στο Πέραμα. Αυτό ήταν κάτι νέο. Κανένας δεν είχε μιλήσει για σωματείο της Χρυσής Αυγής μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε, με ορισμένους από τους ιδρυτές του σωματείου να εμπλέκονται (στο έγκλημα)», δηλώνει ο Μπουκογιάννης και συνεχίζει: «Στις 19 του μηνός, μια μέρα μετά τη δολοφονία και ενώ όλη η χώρα έβραζε, ο τότε πρόεδρος της ένωσης των εργοδοτών προσλαμβάνει τον βασικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής».
Το Channel 4 αναφέρει ότι αυτό το «εναλλακτικό» σωματείο δημιουργήθηκε με την υπόσχεση με προσφέρει σταθερή απασχόληση σε αντάλλαγμα για χαμηλότερους μισθούς στα ναυπηγία και για να συντρίψει το Κομμουνιστικό Κόμμα που κυριαρχεί στο σωματείο των μεταλλεργατών. Όμως ορισμένοι από αυτούς που προσλήφθηκαν ως εργαζόμενοι, συνελήφθησαν σε σχέση με τον φόνο μόλις δυο μέρες μετά.
«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τα ελληνικά δικαστήρια σε δύο μήνες και περισσότερες αποκαλύψεις μπορεί να δουν το φως της δημοσιότητας» αναφέρει το ρεπορτάζ και καταλήγει: «Απομένει να δούμε αν η ελληνική Δικαιοσύνη θα κυνηγήσει τα στοιχεία δικηγόρων και αυτοπτών μαρτύρων και ''ακολουθήσει το χρήμα''»

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)