ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Α.Ντούγκιν: «Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία θα αναστηθεί με κορμό την Ορθοδοξία - Το είπαν ο Πατροκοσμάς και ο Παΐσιος»



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ότι θα αναστηθεί η Βυζαντινή Αυτοκρατορία με κορμό την Ορθοδοξία όπως ακριβώς είχαν πει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Άγιος Παΐσιος δήλωσε ο εξ'απορρήτων του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν,γνωστός γεωπολιτικός αναλυτής Α.Ντούγκιν.

Ο Ρώσος καθηγητής μετά το διπλωματικό επιεσόδιο που πήγε να προκληθεί μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας όταν οι αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης μπλόκαραν την είσοδο του στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όταν έφθασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι αρχές τον ενημέρωσαν πως υπάρχει αίτημα της Ουγγαρίας για απαγόρευση εισόδου του σε ευρωπαϊκό έδαφος κι εν προκειμένω στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αντέδρασε λέγοντας πως η δικαστική απόφαση για τη συγκεκριμένη απαγόρευση ήταν το 2014 και πως από τότε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές κι ελεύθερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παραχωρώντας όμως συνέντευξη στο ρωσικό δίκτυο tsargrad.tv δεν παρέμεινε μόνο στο ζήτημα αυτό αλλά προχώρησε σε πολύ πιο ενδιαφέρουσες για τον Ελληνισμό δηλώσεις που καταδεικνύουν και τον λόγο για τον οποίο θέλει να πάει στο Άγιο Όρος προετοιμάζοντας την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν

«Η ζωή στο Άγιο Όρος δεν επηρεάζεται από εξωτερικά γεγονότα,το ότι επιχειρήθηκε να μπλκαριστεί η είσοδός μου στην Ελλάδα είναι κάτι που δεν αφορά αυτήν την εσωτερική κοινότητα... Εδώ διεξάγονται όλα με μια μεγάλη προσοχή. Δεν υπάρχει φασαρία. Στο Άγιο Όρος κάθε άτομο μπορεί να ζει την εμπειρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Όλα εκεί περνούν μέσα από ένα ειδικό «πρίσμα» μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας και ανοίγουν κάποιια «παράθυρα».

Εκεί αξία έχει μόνο η πνευματική διάσταση των γεγονότων. Δεν βλέπω καμία μεγάλη αναστάτωση στο Άγιο Όρος. Όλα είναι ήσυχα με μια εσχατολογική διάθεση.

Στο Άγιον Όρος υπάρχει μια προφητεία αιώνων που τις τελευταίες ημέρες είναι ακόμα πιο έντονη και αφορά την σύγκρουση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων, και στην οποία η Ρωσία θα βοηθήσει στην ανάσταση και αποκατάσταση του μεγαλείου της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Με την βοήθεια της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τις προσπάθειές της θα πρέπει να επιστραφεί στους Ορθόδοξους Χριστιανούς και ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας ( Κωνσταντινούπολη: κάτι που ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr ότι το ζητούν οι στενοί κύκλοι του Ρώσου προέδρου. H Ρωσία απαιτεί από την Τουρκία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθοδοξία ως ένδειξη "καλής θέλησης" από την Άγκυρα και το Ισλάμ και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του συμβόλου της Χριατιανοσύνης προσφέροντας και τους καλύτερους επιστήμονες και συντηρητές της.

Μετά από ψήφισμά της η ρωσική Δούμα πριν έξι μήνες ζήτησε την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , υπεράνω της πολιτικής, και είναι αναγκαία η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

"Θα συμμετάσχουμε στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες".)

Όλα αυτά δίνουν μια πολύ σημαντική προοπτική στην ελληνική Ορθοδοξία που εγώ προσωπικά την πιστεύω.

Θα έλεγα ότι οδεύουμε προς μια φυσική εκπλήρωση των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Παϊσίου του Αθωνίτη.

Αυτό θα μπορούσε να προσδιοριστεί με τη φράση: «Τίποτα το προσωπικό (εδώ ο καθηγητής ειρωνεύεται την γνωστή αγγλοσαξωνική ρήση nothing personal), απλά πλησιάζει το τέλος του κόσμου».

Όμως στο Άγιο Όρος δεν υπάρχει απελπισία για αυτό. Πρόκειται για μια ομολογία απο την Ιερή Κοινότητα , η οποία έχει μια εσωτερική εμπιστοσύνη, ότι η ψευδαίσθηση του υλικού σύμπαντος θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα, και θα αποκαλυφθεί το κρυμμένο νόημα της παγκόσμιας ιστορίας.

Και οι μοναχοί στο Άγιο Όρος με απόλυτη συγκέντρωση, ηρεμία, είναι απολύτως πεπεισμένοι για αυτό, και με αυτοπεποίθηση το αναμένουν .
Το ίδιο πιστεύουν και οι Ρώσοι μοναχοί στο Άγιο Όρος μετά την εμφάνιση αξιόλογων, σημαντικών εσχατολογικών σημείων.»

Ο Α.Ντούγκιν είναι εκφραστής του οράματος του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, ο οποίος έχει πλήρη γνώση των προρρήσεων των Ορθόδοξων Αγίων και τις αποδέχεται ως πολύ σοβαρά γεωπολιτικά μελλούμενα.

Γνωρίζει τον σημαντικό και βαρύ ρόλο που θα παίξει ο ίδιος σε αυτά που έρχονται και αναλαμβάνει το βάρος της Ιστορίας.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)