Οι ευρωπαϊκές τράπεζες καταρρέουν! Θα κλείσουν;


Όπως αποδεικνύεται στο διάγραμμα, η βουτιά των τραπεζικών μετοχών αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν διπλάσια από την μεγάλη πτώση που συνέβη όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, η οποία αποτέλεσε την απαρχή-στη Μεγάλη οικονομική κατάρρευση του 2008. Οι δύο τελευταίες ημέρες η κατάρρευση που παρακολουθούμε να πραγματοποιείται ήταν δύο φορές χειρότερη από εκείνη.
Όπως όλοι οι αναγνώστες θα θυμούνται, μετά την κατάρρευση της Lehman, πολλές τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες κλονίστηκαν, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Hank Paulson, προειδοποίησε το Κογκρέσο ότι αν δεν διεσώθου οι τράπεζες, «θα...
υπάρχουν στρατιώτες στους δρόμους" σε λίγες ημέρες. (Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Μέρκελ τις τελευταίες ημέρες μιλάει για Ευρωπαϊκό Στρατό)
Οι ΗΠΑ είχαν τους πόρους κατά το χρόνο για τη διάσωση των τραπεζών τους, δεν είναι γνωστό όμως εάν η Ευρώπη έχει τους ίδιους μηχανισμούς. Επιπλέον, αν μια παρόμοια κατάσταση συμβεί τώρα στις ΗΠΑ, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα έχει πλέον τους πόρους για να διασώσει τις τράπεζες τις.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη μέλη της δεν μπορούν να έχουν τους πόρους που θα χρειαστούν για την επερχόμενη καταστροφή.
Δεν είναι γνωστό αυτή τη στιγμή αν οι τράπεζες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν ή εάν οι καταθέτες θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να σηκώνουν τα χρήματά τους. Οι Τράπεζες μπορεί από σήμερα (Τρίτη) να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα αφού η χρηματιστηριακή δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους σε ρευστό και σύντομα να χρειαστεί να σταματήσουν την λειτουργία τους!

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)