Πέντε σεισμοί μέσα σε λίγες ώρες στην Κρήτη



Ο ένας μετά τον άλλο "χτυπούν" την Κρήτη οι σεισμοί καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν σημειωθεί πέντε σεισμικές δονήσεις νοτιοδυτικά του νησιού.

Πριν απο λίγο,  δυο σεισμοί με διαφορά λίγων λεπτών ταρακούνησαν την περιοχή της Μεσαράς. Οι σεισμοί ήταν έντασης 4,5 και 3,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αντίστοιχα.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και συγκεκριμένα στα 54 χλμ. νοτιοδυτικά της Πόμπιας. Ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε 21 χλμ. νοτιοδυτικά της Πόμπιας σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Τρεις σεισμοί τα ξημερώματα

Στις 2.23 τα ξημερώματα σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξανά νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χλμ νότια της περιοχής Γεράνι και 23 χλμ νοτιοδυτικά από το Ρέθυμνο. Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος και είχε εστιακό βάθος 11 χλμ.

Παράλληλα δυο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στις 2.10 και στις 2.45 τα ξημερώματα στην περιοχή της Παλαιόχωρας 3 και 2.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.



Read more: http://atithaso.blogspot.com/2012/05/blog-post_558.html#ixzz1vz9Ras7K

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)