23 βουλευτές άλλων κομμάτων ψήφισαν Χρυσή Αυγή



Έξι αντιπροέδρους αντί των επτά που προβλέπει ο Κανονισμός θα έχει τελικά η...

νέα Βουλή, μετά την αδυναμία του Πολύβιου Ζησιμόπουλου που προτάθηκε από τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 75 ψήφων.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε σχετικά και ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, η θέση αυτή θα μείνει κενή.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν έλαβε μόνο τις 18 ψήφους των βουλευτών του κόμματός του, αλλά συνολικά 41!

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι μεμονωμένα στηρίχθηκε και από 23 βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής.

Τελικά, από τη ΝΔ εκλέχθηκε Α΄ αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τραγάκης που έλαβε 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα, Β΄ ο Θανάσης Νάκος με 235 θετικές ψήφους,48 λευκά και 2 άκυρα και Γ΄ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με 235 θετικές ψήφους, 48 λευκά και 2 άκυρα.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, Δ΄ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Γιάννης Δραγασάκης με 227 θετικές ψήφους, 57 λευκά και 1 άκυρο, από το ΠΑΣΟΚ Ε΄ αντιπρόεδρος εξελέγη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με 228 θετικές ψήφους, 54 λευκά και 3 άκυρα και τέλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ΣΤ΄ αντιπρόεδρος εξελέγη η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά με 225 θετικές ψήφους, 56 λευκά και 3 άκυρα.

Η Χ.Α θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Για τη μη εκλογή του βουλευτή της Πολύβιο Ζησιμόπουλου η «Χρυσή Αυγή» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενώθηκαν τελικά στην πράξη τα κόμματα του κατεστημένου, από την φιλελεύθερη κεντροδεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Η μη απόδοση της θέσεως του Ζ' Αντιπροέδρου της Βουλής στον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής συναγωνιστή Πολύβιο Ζησιμόπουλο, αποτελεί ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή. Αυτή είναι η δημοκρατία τους και τόσο σέβονται την ετυμηγορία μισού εκατομμυρίου Ελλήνων. Το Εθνικιστικό Κίνημα θα κάνει χρήση παντός νομίμου δικαιώματός του και το νομικό μας τμήμα ήδη προετοιμάζει την προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Μέχρι τότε οι πάντες οφείλουν να καταλάβουν ποια είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αντιμάχεται το ένοχο για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος σύστημα εξουσίας. Χρυσή Αυγή-Εναντίον Όλων»

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)