Ευκαιρία για εργασία για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη!




Ξεκινάει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που ανοίγουν στους Δήμους Κρήτης! Από τις 15 ως τις 25 Ιούνη η προθεσμία.
Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ξεκινάει σήμερα για την πρόσληψη χιλιάδων άνεργων συμπολιτών μας, με στόχο την ενίσχυση των Δήμων για έξι μήνες και φυσικά την οικονομική ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης! Την ώρα που τα ποσοστά ανεργίας αυξάνουν και στην Κρήτη φτάνοντας σε δυσθεώρητα επίπεδα, αυτό το μέτρο θα αποτελέσει μια "ανάσα" για χιλιάδες πολίτες, που βιώνουν το φάσμα της επιβίωσης! Ήδη κάποιοι Δήμοι, όπως ο Δήμος Μαλεβιζίου, έοχυν εκδώσει τη σχετική ανακοίνωση

Οι πίνακες σε Ηράκλειο και Λασίθι με τις προσλήψεις:










Τι χρειάζεστε για τις αιτήσεις στην Κοινωφελή Εργασία

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, ενώ αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ».

Πρόκειται για πεντάμηνη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση και καθαρές αποδοχές το ανώτερο τα 625 ευρώ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν για το Δήμο μας ανέρχονται στις 100 και αφορούν εκτός από τους ανέργους και τους αγρότες.

Οι ωφελούμενοι/ες της πράξης θα πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις :

να είναι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή

αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και το ατομικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009) και οι οποίοι θα προσκομίζουν βεβαίωση του ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.

να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα, εφιστούμε την προσοχή στους αγρότες στο γεγονός, ότι προκειμένου να αποκτήσουν την παραπάνω βεβαίωση, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ, προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Α) Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ οικονομικού έτους 2010, (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009)

Β) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας,

Γ) Φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας ΟΓΑ με εμφανή την αναγραφή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Επιγραμματικά, οι δράσεις, που προβλέπονται για το Δήμο μας, αφορούν το φυσικό και το αστικό περιβάλλον καθώς και τον κοινωνικό τομέα. Ενδεικτικά, οι ειδικότητες είναι: τεχνολόγος γεωπονίας, τεχνολόγος μηχανικός, ξυλουργός, χτίστης χειριστής μηχανημάτων, οδηγός, ελαιοχρωματιστής, σοβατζής, τεχνίτης πλακιδίων, εργάτης γενικών καθηκόντων, ηλεκτρολόγος, ψυχολόγος.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, οι ακριβείς όροι της διαδικασίας, τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, και όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες υποβολής θα περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική προκήρυξη.

http://www.creteplus.gr

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)