ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ Η ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΟΛΟ ΤΟ DEAL


Κρατικοποιήθηκε η Λαϊκή Τράπεζα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο οικονομικών, η Λαϊκή Τράπεζα άντλησε μόλις €3 εκ. από την έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης ύψους €1,8 δισ. και €177 εκ. από τη μετατροπή υβριδικών αξιογράφων ύψους €738 εκ., αφήνοντας στο κράτος την κάλυψη των υπόλοιπων κεφαλαιακών αναγκών.
Όπως τονίζεται, το €1,8 δισ. θα καλυφθεί στη βάση του διατάγματος που εκδόθηκε από την κυβέρνηση το Μάιο και τα υπόλοιπα, αναμένεται να καλυφθούν με ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με την τρόικα.

Με βάση τις πιο πάνω εξελίξεις, το κράτος καθίσταται πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, κατέχοντας ποσοστό ύψους 84%. Υπενθυμίζεται ότι το κράτος έχει ήδη διορίσει πέντε συμβούλους στο ΔΣ της Λαϊκής και εντός των ημερών αναμένεται να διορίσει άλλους τρεις.
«Λαμβάνοντας υπ’ όψη το ποσό των μετοχών που αναλήφθηκαν από ιδιώτες επενδυτές και σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της 17ης Μαΐου 2012 για την αναδοχή της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου και 800 εκατομμυρίων ευρώ (€ 1.800.000.000), από τη Cyprus Popular Bank Public Co. Ltd., η κυβέρνηση απέκτησε ένα δισεκατομμύριο επτακόσια ενενήντα έξι εκατομμύρια εννιακόσιες ογδόντα έξι χιλιάδες τετρακόσια τριάντα εννέα ευρώ (€1.796.986.439) μετοχών της εν λόγω τράπεζας», αναφέρει στην ανακοίνωση του το υπουργείο οικονομικών.
«Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών θα αξιολογηθούν, μετά από ενδελεχή μελέτη του ενεργητικού τους και σε σχέση με τους κοινοτικούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις», συνεχίζει.
«Η δέσμευση της κυβέρνησης, όπως στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας, είναι η στήριξη των τραπεζών, προς συμμόρφωσή τους με το ρυθμιστικό πλαίσιο», καταλήγει το υπουργείο.
Όσο για το αίτημα της Τράπεζας Κύπρου για κρατική σατήριξη ύψους 500 εκ ευρώ, θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου οικονομικών με την Τρόικα.
 sigmalive

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)