Αυτές είναι οι αιτίες που όπλισαν το χέρι του 20χρονου μακελάρη του Κονέκτικατ

Ζήλεια και οργή
Φως στα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του 20χρονου Ανταμ Λάντζα, ο οποίος την προηγούμενη Παρασκευή σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο Σάντι Χουκ, ρίχνει μια θεωρία που διέρρευσε από την προανάκριση.


Βάσει αυτής, η μητέρα του 20χρονου ήταν έτοιμη να τον εισάγει σε ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς ο Ανταμ Λάντζα έπασχε από μια μορφή αυτισμού, το σύνδρομο Ασπεργκερ. Το γεγονός αυτό είχε εξοργίσει τον 20χρονο.

Γείτονας της οικογένειας Λάνζα δήλωσε μάλιστα ότι ο νεαρός δράστης είχε μάθει ότι η μητέρα του είχε ξεκινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα και είχε θορυβηθεί πολύ.

Μια επιπρόσθετη αιτία που ενδεχομένως να την έκανε να αναλογίζεται την πιθανότητα να αποχωριστεί τον γιο της, ο οποίος «ήταν η ζωή της», είναι και το γεγονός ότι η 52χρονη γυναίκα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε συχνά ταξίδια στην Νέα Υόρκη για θεραπεία.

Μια άλλη θεωρεία, θέλει τον Ανταμ Λάντζα να είχε εξοργιστεί και από ένα άλλο γεγονός: Η μητέρα του είχε προσφερθεί να δουλέψει ως εθελόντρια στο μοιραίο δημοτικό, γεγονός που στο άρρωστο μυαλό του δράστη ενδεχομένως σήμαινε ότι αγαπούσε περισσότερο τα παιδάκια από εκείνον. «Απόδειξη»; Οτι ήθελε να τον στείλει μακριά. Μάλιστα, το γεγονός ότι σκότωσε πρώτα τη μητέρα του - στον ύπνο της - και μετά κατευθύνθηκε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, οδηγεί τους ειδικούς να συμπαιράνουν, ότι ο θυμός του μοιάζει στενά συνδεδμένος με το συγκεκριμένο σχολείο.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)