Ελπίδες για τέλος της κρίσης χρέους μέσα στην επόμενη τριετία

Εντός των επόμενων τριών ετών θα έχει ξεπεραστεί η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, προβλέπει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο γερμανικό περιοδικό Focus.
«Η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει. Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Η κρίση θα κρατήσει ακόμη 2-3 χρόνια και κατόπιν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα έχουν ελλείμματα κάτω από το 3% του ΑΕΠ τους και θα βρίσκονται σε καλό δρόμο σε ό,τι αφορά τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό», δηλώνει.

Ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι ακόμη και στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, οι χώρες οι οποίες κατά το παρελθόν είχαν σημειώσει υποχώρηση, ανακάμπτουν αισθητά», ωστόσο εκφράζει την ανησυχία του για την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ιταλία.

tovima.gr

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)