Πώς θα μπορούσε η Ρωσία να γίνει ο σωτήρας της Ευρώπης

«Αυξάνονται οι εικασίες ότι η Κύπρος θα στραφεί τελικά στη Ρωσία για οικονομική βοήθεια μετά την απόρριψη την Τρίτη πρότασης φορολόγησης των τραπεζικών καταθέσεων με αντάλλαγμα πακέτο διάσωσης 10 εκατομμυρίων ευρώ από την ευρωζώνη – μία κατάσταση η οποία, σύμφωνα με κάποιους οικονομολόγους, επιτρέπει στη Ρωσία να γίνει ο "Σωτήρας της Ευρώπης"», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του οικονομικού ιστότοπου CNBC. Επ' ευκαιρία της επίσκεψης του Κύπριου υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στη Μόσχα, ο Ιβάν Τσακάροφ, οικονομολόγος επικεφαλής της Renaissance Capital, δήλωσε σήμερα ότι «η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, προσφέρει μία φανταστική ευκαιρία για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν να κερδίσουν έδαφος, επεκτείνοντας τη βοήθειά τους προς την Κύπρο με έγκριση νέου δανείου, και να γίνουν οι σωτήρες της Ευρώπης».

Και προσέθεσε: «Από εδώ και στο εξής, η Ρωσία θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, εισερχόμενη εκ νέου στο παιχνίδι από το οποίο είχε αποκλειστεί... Μπορείτε να καταλάβετε γιατί οι Ρώσοι είναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση της ευρωζώνης για κούρεμα των καταθέσεων. Χθες (Τρίτη) είχαμε τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι η Ρωσία είχε αφεθεί στο σκοτάδι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και ότι δεν την ευχαριστούσε καθόλου αυτή η εξέλιξη. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου, φάνταζε περίεργο το γεγονός ότι η Ρωσία δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στις συζητήσεις».

Ο Τσακάροφ είπε επίσης ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι στις τράπεζες της Κύπρου θα εξέθετε τα ρωσικά χρήματα κατά 70 δισ. δολάρια, πράγμα που δικαιολογεί απόλυτα την κινητοποίηση από την πλευρά της Ρωσίας να βοηθήσει την Κύπρο.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)