Public Issue: Παράσταση νίκης για ΣΥΡΙΖΑ, καταλληλότερη κυβέρνηση η τρικομματική

Ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή της εκλογικής επιρροής, αλλά και επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης καταδεικνύει το Βαρόμετρο Μαρτίου της Public Issue για τον ΣΚΑΪ την Καθημερινή.

Μία τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να θεωρείται ως η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τα πρωτεία στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;».

Αναλυτικά, στο μέτωπο της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση την οποία είχε καταλάβει στο Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη Νέα Δημοκρατία (28,5%) στη 1 ποσοστιαία μονάδα.

Παραπλήσια εικόνα καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τα πρωτεία που είχε απολέσει τον Φεβρουάριο (38%, έναντι 48% της Νέας Δημοκρατίας), και να ανέρχεται στο 44%, κερδίζοντας 6 ποσοστιαίες μονάδες. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί κατά 7 μονάδες, «κατρακυλώντας» στο 41%, και βρισκόμενη πλέον 3 μονάδες πίσω από την Κουμουνδούρου.

Μεταξύ του Σεπτεμβρίου 2012 και του Μαρτίου 2013, η ΝΔ έχει επικρατήσει στην παράσταση νίκης μονάχα σε δύο Βαρόμετρα (Σεπτέμβριος και Φεβρουάριος). Ωστόσο, το χάσμα μεταξύ των δύο παρατάξεων έχει πλέον «κλείσει» σημαντικά, δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο είχε διαμορφωθεί στις 35 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ (60 έναντι 25%).

Ωστόσο, παρά τα κέρδη που απολαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στα μέτωπα της εκλογικής επιρροής και της παράστασης νίκης, εξακολουθεί να υστερεί στα μάτια των πολιτών σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την διακυβέρνηση και την πρωθυπουργία.

Συγκεκριμένα, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί πως μία κυβέρνηση που αποτελείται από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, τη στιγμή που μόλις το 25% προκρίνει ως καταλληλότερη λύση μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.kathimerini.gr

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)