Η περί Ομπάμα προφητεία ...





Τα προαισθήματα, οι προβλέψεις, και οι προφητείες, πάντα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους. Τόσο σε θρησκευτικό, όσο και σε απλά ανθρώπινο επίπεδο. Η περίπτωση
του Ιωάννη με την Αποκάλυψη, του Γάλλου Νοστράδαμου, του δικού μας Κοσμά του Αιτωλού, αλλά και πολλών άλλων, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Πολλές φορές τα προαισθήματα δεν είναι 100% ακριβή, ενώ άλλες φορές ο άνθρωπος που δέχεται κάποια πληροφόρηση για τα μελλούμενα, μέσω ονείρων, οραμάτων, φωνών, ή σκέψης, δεν πολυκαταλαβαίνει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Το προαίσθημα είναι στην ουσία μια προφητεία, που όμως σχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με τον δέκτη του οράματος, ή του ονείρου, κλπ. Η προφητεία είναι κάτι μεγαλύτερο. Πιο σημαντικό. Συνήθως σχετίζεται με τη μοίρα ενός λαού, ενός έθνους κ.ο.κ. Και τα δυο λειτουργούν παρόμοια, η διαφορά τους έγκειται στα μεγέθη.

Υπάρχει μάλιστα ένα συγκεκριμένο είδος προφητείας, που καταλήγει δημοσιευμένο σε βιβλία με τη μορφή μυθιστορήματος. Στην αρχή, κανένας, ακόμη και ο συγγραφέας του, δεν γνωρίζει πως γράφει κάτι που κάποτε θα γίνει. Στη πορεία του χρόνου όμως, οι ομοιότητες με τη πραγματικότητα αρχίζουν να ξεπροβάλλουν, και το όλο ζήτημα αγγίζει πλέον τα όρια του μυστικισμού.

Ένα κλασικό παράδειγμα των παραπάνω, είναι το μυθιστόρημα Futility του Morgan Robertson, που γράφτηκε και εκδόθηκε το 1898. Η πλοκή του έχει να κάνει με την περιπέτεια ενός υπερωκεάνιου που ονομάζεται Titan και που βυθίζεται όταν προσκρούει σε παγόβουνο. Τον Απρίλιο του 1912, 14 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του εν λόγω βιβλίου, ένα πραγματικό υπερωκεάνιο, ο Τιτανικός, βυθίζεται, έχοντας προσκρούσει σε παγόβουνο. Λίγους μήνες μετά τη τραγωδία, το βιβλίο επανεκδίδεται από τον εκδοτικό οίκο M.F. Mansfield της Νέας Υόρκης με το νέο τίτλο Futility and the Wreck of the Titan. Τι να πει κανείς;

Ένα πιο ενδιαφέρον για εμάς σήμερα παράδειγμα, είναι και το εξής: Υπάρχει κάποιος πρόεδρος των ΗΠΑ που η εμφάνισή του είχε προβλεφθεί πριν από 80 χρόνια. Ο Barack Obama. Αναφέρομαι σε μια «προφητεία» που υπάρχει σε ένα βραζιλιάνικο βιβλίο που εκδόθηκε το 1926 με τον τίτλο The Black President. The American Roman in 2228. Το μυθιστόρημα γράφτηκε από κάποιον Monteiro Lobato, ο οποίος προέβλεψε ότι σε μια μελλοντική χρονολογία (που εμπεριέχει τα νούμερα 2 και 8), όταν ο πληθυσμός των ΗΠΑ θα είναι περίπου 300 εκατομμύρια, και όταν ο κόσμος «δεν θα πηγαίνει κάθε μέρα στην εργασία του, αλλά θα δουλεύει από το σπίτι ακτινοβολώντας την εργασία του στο γραφείο!!!», θα εκλεγεί ένας μαύρος πρόεδρος.

Ο άγνωστος τότε Lobato, προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να εκδώσει το βιβλίο στις ΗΠΑ, αλλά τελικά αυτό εκδόθηκε στη Βραζιλία. Το σενάριο μιλάει για μια κοπέλα με το όνομα Jane, η οποία έβλεπε το μέλλον μέσα από μια συσκευή που λέγονταν μελλοντοσκόπιο (futuroscope). Τι είδε; Είδε έναν μαύρο άνδρα να εκλέγεται στη προεδρία των ΗΠΑ το έτος 2228, σε μια εποχή όπου η ιατρική θα κάνει θαύματα, θα γίνονται κλωνοποιήσεις ανθρώπων, και οι μαύροι θα …ισιώνουν τα μαλλιά τους. Ο μαύρος αυτός θα έχει ως βασικό αντίπαλο για το χρίσμα, μια λευκή γυναίκα, ενώ και οι δύο θα ανήκουν στο Δημοκρατικό κόμμα. Ο αντίπαλος του για το προεδρικό αξίωμα θα είναι κάποιος λευκός Ρεπουμπλικάνος. Τελικά, κερδίζει ο μαύρος.

Το μυθιστόρημα δεν είναι απόλυτα ακριβές, όμως σε πολλά πέφτει μέσα, και εν πάση περιπτώσει, και μόνο το γεγονός ότι κάποιος προέβλεψε μαύρο πρόεδρο της Αμερικής από το 1926, είναι από μόνο του αξιοσημείωτο. Ιδού μερικές από τις συμπτώσεις-προβλέψεις:

- Μυθιστόρημα: Πληθυσμός ΗΠΑ 314 εκατ.

- Πραγματικότητα: Πληθυσμός ΗΠΑ 304 εκατ.

- Μυθιστόρημα: Πληθυσμός λευκών 206 εκατ.

- Πραγματικότητα: Πληθυσμός λευκών 200 εκατ.

- Μυθιστόρημα: Έτος εκλογής το 2228

- Πραγματικότητα: Έτος εκλογής Ομπάμα το 2008

- Μυθιστόρημα: Μαύρος εναντίον λευκής για το χρίσμα.

- Πραγματικότητα: Ομπάμα εναντίον Χίλαρυ Κλίντον.

- Μυθιστόρημα: Λευκός Ρεπουμπλικάνος ως αντίπαλος για το προεδρικό αξίωμα.

- Πραγματικότητα: Ο λευκός Ρεπουμπλικάνος McCain ήταν ο αντίπαλος.

- Μυθιστόρημα: Η συγκεκριμένη εκλογή θα είναι η 88η προς 89η των ΗΠΑ.

- Πραγματικότητα: Η εκλογή ήταν η 43η προς 44η (το μισό του 88).

Στοιχεία από το World mysteries.com
http://aplalola.blogspot.gr/2013/05/blog-post_22.html

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)