ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΦΡΑ‏






Βράζουμε για αρκετή ώρα βατόμουρα και πίνουμε αρκετές φορές τη μέρα απ’ το αφέψημα
. Ωφελεί στις φλογώσεις των νεφρών.

Συνιστώνται επίσης οι φράουλες, ιδιαίτερα σ΄ εκείνους που έχουν πέτρες στα νεφρά.

Αλλά και οι ρίζες της φραουλιάς είναι ωφέλιμες, κυρίως για τις πέτρες στα νεφρά. Βράζουμε 25 γρ σε τρία ποτήρια και πίνουμε από ένα ποτήρι αφέψημα τρεις φορές τη μέρα.

Καθαρίζουμε από τα φλούδια σπόρους πεπονιού, τους κοπανάμε και τους δουλεύουμε με λίγο νερό, μέχρι να γίνει ένας πολτός. Απ’ τον πολτό αυτό, τρώμε δυο -τρεις φορές την μέρα. Είναι πολύ ωφέλιμοι για τις νεφρίτιδες.

Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 7 γρ ανθισμένες κορφές από ρείκια και μετά από δέκα λεπτά, τις σουρώνουμε. Πίνουμε το έγχυμα στη διάρκεια της μέρας, σε κανονικά διαστήματα. Εκτός απ’ τις φλογώσεις, ωφελεί και στους κολικούς των νεφρών.

Σ’ ενάμισι ποτήρι νερό, βράζουμε 50 γρ μικρούς καρπούς αγριοτριανιαφυλλιάς, που λέγεται και αγριομοσκιά και πίνουμε τρία ποτήρια του κρασιού τη μέρα. Πρέπει να το αποφεύγουν, όσοι πάσχουν από τη χολή τους.

Βράζουμε 25 γρ από φύλλα μέλεγου σε τρία ποτήρια νερό, μέχρι να μείνουν δύο και πίνουμε τρία φλιτζανάκια του καφέ τη μέρα. Είναι σπουδαίο φάρμακο για τις νεφρίτιδες και τις διάφορες παθήσεις των νεφρών. Επίσης είναι διουρητικό. Όμως πρέπει να έχει κανείς υπόψη του, ότι αδυνατίζει.

Τα ραδίκια και το ραδικόζουμο είναι ωφέλιμα στις νεφρίτιδες.

Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε δυο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο και τον αφήνουμε να μουσκέψει για ένα τέταρτο. Πίνουμε τρία ποτήρια του κρασιού την ημέρα, Ωφελεί στις νεφρίτιδες, αλλά και στον κολικό του νεφρού.

Ρίχνουμε 6 γρ από τα άνθη του σπάρτου, τα γνωστά κιτρινα σπαρτολούλουδα, σε δυο ποτήρια καυτό νερό και πίνουμε το έγχυμα σε κανονικά διαστήματα απ’ το πρωί ως το βράδυ. Είναι θαυμάσιο φάρμακο για τις φλογώσεις των νεφρών και τον κολικό. Πρέπει να το αποφεύγουν όσοι έχουν καρδιακά προβλήματα και πίεση.

Βράζουμε 25 γρ ρίζα σέλινου σε δυο ποτήρια νερό και πίνουμε συχνά στη διάρκεια της μέρας. Κάνει καλό στον κολικό του νεφρού.

Ρίχνουμε σε καυτό νερό φύλλα αχλαδιάς και τα αφήνουμε δέκα λεπτά. Πίνουμε τρία ποτήρια τη μέρα. Συνίσταται για τις πέτρες στα νεφρά.

Βράζουμε 6-7 φύλλα φελόχορτου σε δυο ποτήρια νερό και πίνουμε ένα ποτήρι αφέψημα το πρωί κι ένα το βράδυ, πρίν κοιμηθούμε. Είναι εξαίρετο για τις διάφορες παθήσεις των νεφρών

Χρειάζεται όμως προσοχή στη χρήση του φυτού αυτού επειδή τα φύλλα του είναι δηλητηριώδη. Απαγορεύεται για όσους πάσχουν απ’ τη χολή ή έχουν ίκτερο.

Βράζουμε σ’ ένα ποτήρι νερό, 10 γρ φύλλα και ρίζες του φυτού, που είναι γνωστό με τα εξής ονόματα σε διάφορα Ιμέρη της Ελλάδας: ανεμογλέντι, ανεμοκλείδι, περδικάκι, αμυ-μοχορτο. Λέγεται επίσης και κολλητσίδα, αλλά δεν πρέπει να γίνει σύγχυση με την άλλη κολλητσίδα (Αρκπον ή λάππα στη βοτανική), που αναφέρεται σ’ άλλα κεφάλαια. Απ’ το αφέψημα αυτό, πίνουμε ένα ποτήρι του κρασιού το πρωί, νηστικοί.Είναι εξαίρετο για τη νεφρολιθίαση.

Βάζουμε να μουσκέψουν όλη τη νύχτα στο νερό 30 γρ κοτσάνια και τους βλαστούς του φυτού, που στην κοινή γλώσσα λέγεται κοντυλόχορτο ή πολυκόμπι. Το άλλο πρωί, τα βράζουμε μέσα σε τέσσερα ποτήρια νερό και πίνουμε το αφέψημα στη διάρκεια της μέρας σε κανονικά διαστήματα.Είναι θαυμάσιο για τις νεφρίτιδες κι όλες τις παθήσεις των νεφρών.
http://kostasedessa.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2792.html

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)