ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΑΓΚΑΚΙ ΚΗΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ!

Δεν πάει πολύς καιρός που άρχισα να σκέφτομαι ότι χρειάζομαι ένα παγκάκι για την αυλή στο εξοχικό. Και σαν φαν του diy που είμαι, άρχισα να ψάχνω τρόπους για το πώς να το φτιάξω μόνη μου. Έκανα, λοιπόν τη σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα diy παγκάκια που βρήκα ήταν από παλέτες. Ωραία μεν σαν ιδέα, αλλά στην πράξη κάπως περίπλοκο για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν θέλει να μπλεχτεί με πριόνια, τρυπάνια, βίδες και τα σχετικά.
Μέχρι που στο kaylasbasement βρήκα την ιδανική κατασκευή για παγκάκι: απλό, μοντέρνο, οικονομικό και κυρίως τόσο εύκολο που δεν γίνεται να αποτύχεις- και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας!

Θα χρειαστείτε:

12 τσιμεντόλιθους
4 ξύλινα καδρόνια ή τάβλες
κόλλα πλακιδίων ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα κατάλληλη για τσιμέντο.


Κόστος


τσιμεντόλιθοι - από 50 λεπτά το τεμάχιο
καδρόνια - από 3.49 ευρώ τα 3 μέτρα (praktiker)
κόλλα -από 2.79 ευρώ


Σύνολο (για ένα παγκάκι 1.5 μέτρο) = 15,77 €



Διαδικασία:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, δημιουργούμε δύο στηρίγματα από τσιμεντόλιθους δεξιά και αριστερά και ανάμεσα σε αυτά περνάμε τα καδρόνια, φροντίζοντας οι άκρες τους να ακουμπάνε καλά στους τσιμεντόλιθους για να είναι σταθερή η κατασκευή μας.















Τα στηρίγματα γίνονται κολλώντας 4 τσιμεντόλιθους κάθετα και άλλους δύο οριζόντια από πάνω με κόλλα πλακιδίων. Αν ωστόσο επιθυμείτε το παγκάκι που θα φτιάξετε να έχει διαφορετικό ύψος, μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τσιμεντόλιθους ή κάνοντας άλλη διάταξη.




Προσωπικά, λατρεύω το πόσο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γίνεται αυτό το παγκάκι, αλλά για να πω την αλήθεια είχα ένα θέμα με τους τσιμεντόλιθους- θα τους ήθελα λίγο πιο "ευπαρουσίαστους" αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Άρχισα να σκέφτομαι λοιπόν με ποιον (όσο το δυνατόν πιο εύκολο) τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι το τσιμέντο είναι και κάπως δύσκολο υλικό- πχ δεν βάφεται εύκολα- και κατέληξα στις εξής ιδέες:


Με την κόλλα πλακιδίων που θα μας περισσέψει μπορούμε να κολλήσουμε βότσαλα κήπου πάνω στους τσιμεντόλιθους, λευκού ή άλλου χρώματος.








Μία άλλη ιδέα, αν θέλουμε πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα είναι, αντί για βότσαλα να κολλήσουμε ψηφίδες (μικρά βότσαλα-πέτρες-ψηφίδες πάνω σε πλαστικό δίχτυ που πωλούνται με το κομμάτι).









Θα μπορούσαμε, ακόμη, να περάσουμε τα καδρόνια με ένα βερνίκι ξύλου, ώστε να τους δώσουμε μία διαφορετική απόχρωση και να βοηθήσουμε ταυτόχρονα να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, ενώ χρησιμοποιώντας μία ριπολίνη μπορούμε να τους αλλάξουμε εντελώς το χρώμα- να τα κάνουμε πχ λευκά, μπλε, γκρι, κ.α., ταιριάζοντας τα και με τα ανάλογα βότσαλα.
http://kostasedessa.blogspot.gr 

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)