ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΚΡΥΠΤΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ





Εντοπισμένοι και εγκλωβισμένοι - έτσι τουλάχιστον εκτιμάται από την ΕΛΑΣ - είναι οι εναπομείναντες τρεις Αλβανοί συμμορίτες που παραμένουν ελεύθεροι στα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας, όχι πολύ μακριά από το σημείο όπου σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια...
της χθεσινοβραδυνής μάχης ο 25χρονο Lika Edison και ο 41χρονος Murataj ή Murati ή Xhaferi ή Nikaj Admir ή Kristaq στο χωριό Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο ένας από αυτούς πιθανότατα είναι τραυματισμένος, καθώς βρέθηκαν κηλίδες αίματος σε ένα μονοπάτι που οδηγούσε μακριά από το τόπο της συμπλοκής.
Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι επάνω σε έναν από τους δύο νεκρούς Αλβανούς βρέθηκαν οκτώ (!) χειροβομβίδες που σημαίνει ότι πρώτον από κάπου έχουν εφοδιαστεί με τέτοια ποσότητα και είδος οπλισμού (εκτιμάται ότι υπάρχουν κρύπτες με όπλα και πυρομαχικά από τα οποία έχουν εφοδιαστεί με βαρύ οπλισμό).
Η ύπαρξη κρυπτών βαρέως οπλισμού στην διάθεση Αλβανών, έχει προβληματίσει και άλλες φορές την ΕΛΑΣ, ειδικά για την περιοχή της δυτικής-βορειοδυτικής Ελλάδας στο κομμάτι από τον Κορινθιακό μέχρι την Φλώρινα.
Τα όπλα που βρέθηκαν χθες (ΑΚ-47 και ένα πιστόλι) ήταν σχεδόν αχρησιμοποίητα που σημαίνει ότι προέρχονταν από αποθήκευση. "Αν είχαν θερμικές διόπτρες στα όπλα τους τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για εμάς" είπε στο defencenet.gr επιτελικό στέλεχος του ΓΕΣ που παρακολουθεί την συμμοτοχή του ΕΤΑ στην άσκηση "Εύηνος", η οποία έχει συμπέσει με την καταδίωξη των Αλβανών.
Η κατοχή τέτοιου οπλισμού στα χέρια των συμμοριτών οδήγησε στην απόφαση των αρχών η οποιαδήποτε ενέργεια κατά των υπόλοιπων τριών να γίνει νύχτα όταν τα αποσπάσματα θα έχουν το πλεονέκτημα, λόγω επιχειρησιακής ικανότητας των ΕΤΑ και της ΜΥΑ/ΛΣ να επιτηρούν και να εντοπίζουν με θερμικές κάμερες τους στόχους, δυνατότητα που τα ΕΚΑΜ δεν έχουν.
Και δεν έχουν αφού είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος τους και έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε μία καταδίωξη σε ορεινή περιοχή που σίγουρα δεν είναι ο τομέας δράσης τους καθώς προορίζονται να δρουν σε αστικές περιοχές.
Εδώ για άλλη μια φορά φάνηκε η απουσία της Χωροφυλακής και η εντυπωσιακή άγνοια των αρχών σε ότι αφορά την εσωτερική εδαφική διαμόρφωση της χώρας σε μια περιοχή που είναι μεν πολύ "δύσκολη" (από την Φωκίδα μέχρι την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία τα βουνά σε μεγάλο ποσοστό του εδάφους είναι απροσπέλαστα με λίγους ντόπιους να γνωρίζουν τα μονοπάτια), αλλά δεν είναι και τόσο απομακρυσμένη από τα αστικά κέντρα.
Εν πάση περιπτώσει, όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται και η ουσία είναι να βρεθούν και να συλληφθούν ζωντανοί ή νεκροί και οι άλλοι τρεις Αλβανοί συμμορίτες.
Πολύ καλή δουλειά έκαναν και οι οκτώ ιχνηλάτες που έφερε η ΕΛΑΣ από την περιοχή του Έβρου.
Με δεδομένη την ύπαρξη χειροβομβίδων και πιθανόν και άλλων εκρηκτικών στον εξοπλισμό των συμμοριτών , τα αποσπάσματα κινούνται πολύ προσεκτικά προς αποφυγή παγίδων μέσα στο πυκνό δάσος.
Παγίδων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν θύματα μεταξύ των δυνάμεων καταδίωξης κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.
Η τακτική εντοπισμού του και εν συνεχεία νυχτερινής προσβολής τους όταν οι επιτιθέμενοι είχαν το τεχνολογικό πλεονέκτημα, αποδείχθηκε αποτελεσματική...
http://www.anti-ntp.net/2013/07/blog-post_2653.html

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)