Με ΜΑΤ σε Νομική και ΑΣΟΕΕ γιορτάζει ο Φορτσάκης το Πολυτεχνείο

Η απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής για κατάληψη του Ιδρύματος εν όψει του εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρυτανείας, η οποία, επιλέγοντας για ακόμη μία φορά την τακτική του lock out, έστειλε από το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο.

Σήμερα το πρωί ομάδα φοιτητών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθει στο κτίριο, ωστόσο οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, ενώ έγινε και ρίψη αντικειμένων. Οι φοιτητές κρατώντας πανό, κατέλαβαν το ρεύμα καθόδου της Ακαδημίας, αλλά δυνάμεις της αστυνομίας τούς περικύκλωσαν και τους απώθησαν με τις ασπίδες τους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Περίπου μία ώρα αργότερα πραγματοποιήθηκε δεύτερη επέμβαση της αστυνομίας, με στόχο να διαλυθεί η ομάδα των φοιτητών που βρίσκεται στον παράδρομο της Ακαδημίας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, δύο φοιτητές τραυματίστηκαν στο κεφάλι από επίθεση των ΜΑΤ, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην ΑΣΟΕΕ, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στην είσοδο του κτιρίου.

Φοιτητική πορεία διαμαρτυρίας

Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το Πολυτεχνείο.

«Από τα τανκς του '73 στα ΜΑΤ του Φορτσάκη, οι μέρες αφθονίας σας είναι μετρημένες» γράφει πανό που κρατούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σήμερα στις 5 το απόγευμα στα Προπύλαια σε πορεία διαμαρτυρίας και αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στο ίδιο σημείο.

Επεισόδια φοιτητών με τα ΜΑΤ έξω από τη Νομική

























Θυμίζουμε ότι χθες (Τρίτη) οι φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις των σχολών τους.

Βασικό αίτημα των φοιτητών του ΕΚΠΑ είναι η επαναπρόσληψη των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, ενώ εκφράζουν και την αντίθεσή τους στη μέθοδο φύλαξης του κτιρίου της πρυτανείας που εφαρμόζει ο Θεόδωρος Φορτσάκης. Στο σύνολό τους οι φοιτητές εναντιώνονται στις διαγραφές των «αιωνίων».

Η Φιλοσοφική Σχολή αποφάσισε κατάληψη για σήμερα και αύριο, ενώ η Νομική Σχολή θα είναι κατειλημμένη από αύριο μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου. Η γενική συνέλευση των φοιτητών έθεσε την κινητοποίηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)