Η TOSHIBA θα παράγει 3 εκ. "εξελιγμένα" μαρούλια ετησίως !!

Η TOSHIBA ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΑΡΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ 3.000.000 "ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ" ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ!
Η Toshiba δημιούργησε μία σύγχρονη πράσινη” φάρμα με δυνατότητα παραγωγής τριών εκατομμυρίων μαρουλιών ετησίως χωρίς ανάγκη για χώμα και ηλιακό φως.
Το παλιό εργοστάσιο κατασκευής δισκετών (floppy disks) στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας μετέτρεψε η εταιρία σε σύγχρονη φάρμα καλλιέργειας μαρουλιού. Σε αυτό το κτίριο 1950 τετραγωνικών μέτρων θα φιλοξενηθεί ο τομέας προϊόντων υγείας της Toshiba.
Το περιβάλλον στο εσωτερικό της μονάδας είναι πλήρως αποστειρωμένο, με συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας, ελεγκτές που φορούν ολόσωμες φόρμες και μάσκες χρησιμοποιούν συσκευές tablet όπου κρατούν σημειώσεις για την ποιότητα και την κατάσταση της υγείας των μαρουλιών. Επίσης, τα φυτά δέχονται διαρκώς τεχνητό φως, ενώ στις ρίζες τους εγχέονται βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που υποκαθιστούν το χώμα.
Στόχος της Toshiba είναι να παράξει το πιο ποιοτικό μαρούλι σε όλο τον κόσμο, το οποίο δεν θα προσβάλλεται από βακτήρια, μύκητες ή έντομα, δεν θα χρειάζεται παρασιτοκτόνα για να αναπτυχθεί και θα μεταφέρεται σε σφραγισμένη συσκευασία ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα άλλα μαρούλια. Τέλος, η τιμή για κάθε «εξελιγμένο» μαρούλι που δεν χρειάζεται καν πλύσιμο πριν την κατανάλωση, θα είναι λίγο παραπάνω από 1 ευρώ.

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)