Η Κίνα παρουσίασε το πρώτο μαγνητικό τρένο που φτάνει τα 620 χλμ/ ώρα!!! Δείτε το σχετικό βίντεο

Σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση προχώρησε η Κίνα, που έδωσε στην δημοσιότητα εικόνες από το πρωτότυπο ενός τρένου που χρησιμοποιεί τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως και 620 χιλιόμετρων την ώρα.

Το τρένο κινείται σε υπεραγωγούς υψηλών θερμοκρασιών και μοιάζει σα να επιπλέει πάνω σε μαγνητισμένες ράγες. Το πρωτότυπο, μήκους 21 μέτρων, παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ στην πόλη Chengdu της επαρχίας Σιτσουάν, στις 13 Ιανουαρίου. Ερευνητές του πανεπιστημίου κατασκεύασαν παράλληλα ράγες μήκους 165 μέτρων για να παρουσιάσουν μία περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα «τόσο της όψης όσο και της αίσθησης του τρένου όταν θα εκτελεί δρομολόγια», σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Xinhua.


Ο καθηγητής He Chuan, του Southwest Jiaotong University, που εργάστηκε στο εγχείρημα, υποστήριξε πως το τρένο θα μπορεί να τεθεί σε λειτουργία σε διάστημα τριών έως δέκα ετών. Όπως σημείωσε, στη Σιτσουάν εντοπίζονται σπάνιοι πόροι οι οποίοι βοηθούν στην κατασκευή μόνιμων μαγνητικών ραγών που βοηθούν στο να πραγματοποιούνται τα πειράματα γρηγορότερα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Subscribe

Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)